Den 15-02-2019

Ruterne

Vælg mellem 3 fantastiske ruter i det smukke Nationalpark Vadehavet som er en del af UNESCOs verdensarv, helt tæt på den smukke natur.

Vadehavsløbet er et motionscykelløb for hele familien. Et motionscykelløb for nybegynderen, den øvede og for motionseliten med adskillige tusind kilometer i benene.

Vi kan ikke tilbyde stigninger udenfor kategori, men vi kan tilbyde 2 ruter med stigninger hele vejen rundt, således at man på 76 km ruten oplever hele 282 højdemeter.  Ofte oplever vi her i Vestjylland, at det blæser en del, og vinden blæser fra Vesterhavet, så bliver turen en stor udfordring, hvor der bliver kamp om pladserne i gruppettoen, hvem får mindst vind!

Som det fremgår af ruterne, er der 3 ruter at vælge i mellem.

Ruten 40 km: Turen går fra start på Domkirkepladsen i smukke Ribe midtby, og videre ud til Kammerslusen, her kan man kan gøre et kort ophold for at nyde den smukke natur, gå en tur på diget, og oplev den storslåede natur. Måske kan du være heldig at opleve de store flokke af Bramgæs, smukke Svaner eller sågar en Ørn vil være en stor oplevelse.  Derefter Cykler man videre til Vilslev over “Bjerget” som er en lille stigning, uden alt for store udfordringer. Videre igennem Vilslev og til Gredstedbro. Her kan I nyde en dejlig hjemmebagt kage med kaffe, eller energidrik. Efter depotet går turen hjemover til Ribe og målstregen igen på Domkirkepladsen. Der er tydelige hvid pile i asfalten når ruten ændre sig. Denne rute er for hele familien, og man behøver ikke nødvendigvis en racercykel for at gennemføre denne distance.

Ruten 76 km: Denne rute appelerer til landevejsracere med en god basis fysisk form, ruten er på 76 km. Ruten er flad i starten, men undervejs oplever du vestjyllands bakkede landskab i alt 282 højdemeter skal forceres. I sær ved Lintrup ca. 39 km og lige syd for Hygum er der et par knolde der kan være en smule udfordrende. En rute hvor du kommer helt tæt på Nationalpark Vadehavet, da du passere det smukke landskab ved Kammerslusen. Der vil være depot efter ca. 40 km. Her kan du tanke væske, energidrik, hjemmebagt kage og bananer.

Ruten 133 km: Denne rute appelerer til landevejsracere med en meget god fysisk form, rutens distance er på 133,92 km. Ruten bringer dig rundt i det smukke landskab helt tæt på Nationalpark Vadehavet.

Turen går fra start på Domkirkepladsen i smukke Ribe by ud til Kammerslusen og videre ud til Gredstedbro og Lintrup via Hjortlund. I Lintrup oplever du vestjyllands kuperede landskab med rigtig gode stigninger, korte men stejle opture. Efter Lintrup går turen rundt om Foldngbro og videre ned til Sdr. Hygum, Fole, Arnum, Spandet, Gånsager, Roager og tilbage til Ribe, hvor du lander i Ribe med indkørsel fra syd. Der er tydelige hvid pile i asfalten når ruten ændre sig. Denne rute er for dig med en god fysisk form, med mange km i benene. Den starter fladt og efter 37 km kommer der flere store bakker med dejlige stigninger og i alt 718 højdemeter.

Det bliver en rigtig dejlig oplevelse, og med vinden fra vest, kan det være en stor og krævende udfordring for selv den rutinerede rytter.

Når du ankommer til mål, kan du mod aflevering af dit startnr. få udleveret en lækker grillpølse og 1 øl/vand pr. pers.

Info for alle ruter:
Kl. 9:00 starter 133 km ruten.
Kl. 9:30 starter 76 km ruten.
Kl. 09:50 starter 40 km ruten.

Der er indlagt holdstørrelser som starter med max. 50 ryttere og 5 minutters interval.

Det er ikke tilladt at anvende tri-styr, ligesom cykelhjelm er påbudt på alle 3 ruter. 

Start og udlevering af Start nr.:
Når du ankommer til Ribe inden start, parkere du ved Vadehavsskolen(tidligere Wittenbergskolen), hvor der ligeledes er parkering. Når du er klar køre du de 400 meter til Ribe bymidte ved Ribe Domkirke, hvor der på den meget betagende og smukke Domkirkeplads er start og mål for Vadehavsløbet. På Domkirkepladsen går du til teltet for udlevering af dit start nr. ALLE eftertilmeldinger køber du ligeledes i det store telt.

Når du kommer i mål har vi grillpølser og en Øl/Vand til alle. For at få proviant skal du blot vise dit startnr., samme sted som du modtog dit start nr. INGEN mad/drikke uden startnr. Ønsker du mere mad kan det købes.

Mødested omklædning:
Adresse: Vadehavsskolen(tidligere Wittenbergskolen), Haulundvej 3, 6760 Ribe

START/Mål: Ribe Domkirke Plads.

Tryk og find ECM

Tryk og find RCC

Find os på facebook